Massagebar: De ultieme verwennerij voor je huid

Stel je voor: je komt thuis na een lange, vermoeiende dag. Je spieren zijn gespannen, je voelt je gestrest en je hebt gewoon behoefte aan een moment van ontspanning. Maar in plaats van een standaardbad of dure spa-behandeling, heb je iets veel eenvoudigers nodig: een massagebar.

Lees meer »

Wat zijn essentiële oliën?

Essentiële olien zijn aromatische of geruige oliën. Deze worden gewonnen uit planten en vruchten door middel van een verfijnd proces. Elke olie heeft zijn eigen unieke geur/aroma. Omdat essentiële oliën uit de levenskracht van de plant worden gewonnen. Hebben ze een krachtige werking op het lichaam. Essentiële oliën worden ook vaak bij therapeuten gebruikt omwille van hun kracht op fysieke en mentaal vlak. Door hun vluchtige structuur kunnen ze snel het celmembraan van het lichaam bereiken, zo kunnen ze het bloed en weefsel bereiken en hun werking uitvoeren. 

Lees meer »

De magie van kruiden

Kruiden zijn niet alleen de smaakmakers in onze favoriete gerechten; ze zijn ook de magische ingrediënten die onze zintuigen betoveren en onze gezondheid verrijken. Van eeuwenoude geneeskundige praktijken tot culinaire tradities over de hele wereld, kruiden hebben altijd een centrale rol gespeeld in menselijke cultuur en welzijn. Maar wat maakt kruiden zo magisch?

Lees meer »

Zijn soja kaarsen gezond?

De gangbare theelichtjes of kaarsen bestaan meestal uit een combinatie van paraffine en stearine in combinatie met chemische ingrediëntenom ervoor ze zorgen dat de kaarsjes goed branden. Dit is echter niet zo goed voor je longen en je gezondheid. De roet in parafine en stearinekaarsen is daarnaast ook nog een aanslag op je interieur.

Lees meer »