Zijn soja kaarsen gezond?

Gepubliceerd op 2 februari 2024 om 10:43

De gangbare theelichtjes of kaarsen bestaan meestal uit een combinatie van paraffine en stearine in combinatie met chemische ingrediëntenom ervoor ze zorgen dat de kaarsjes goed branden. Dit is echter niet zo goed voor je longen en je gezondheid. De roet in parafine en stearinekaarsen is daarnaast ook nog een aanslag op je interieur.

Als je wel eens na de feestdagen je gordijnen hebt gewassen dan weet je wat ik bedoel. Kijk maar eens naar het roetwater wat dan van je gordijnen afkomt.

 

Zot van kaarsen, doe het dan op een gezonde manier.

 

Sojakaarsen worden steeds populairder, niet alleen vanwege hun warme gloed en aangename geuren, maar ook vanwege de gezondheidsvoordelen die ze bieden. Hier zijn enkele redenen waarom sojakaarsen als een gezondere keuze worden beschouwd:

  1. Natuurlijk en Duurzaam: Sojakaarsen worden gemaakt van sojawas, een hernieuwbare en biologisch afbreekbare bron. In tegenstelling tot paraffinekaarsen, die zijn afgeleid van aardolie, dragen sojakaarsen bij aan duurzaamheid en verminderen ze de afhankelijkheid van niet-hernieuwbare bronnen.

  2. Minder Rook en Toxines: Sojawas brandt schoner en produceert minder roet dan paraffine, waardoor de luchtkwaliteit binnenshuis wordt verbeterd. Sojakaarsen bevatten ook geen schadelijke chemicaliën, wat resulteert in een verminderde blootstelling aan potentieel irriterende stoffen.

  3. Langere Brandtijd: Sojakaarsen hebben over het algemeen een langere brandtijd dan paraffinekaarsen van vergelijkbare grootte. Dit betekent minder vaak kaarsen vervangen en dus minder productieafval.

  4. Biologisch Afbreekbaar: Sojawas is biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het snel en gemakkelijk kan worden afgebroken door natuurlijke processen. Dit draagt bij aan het verminderen van de impact op het milieu.

  5. Geen Dierlijke Bijproducten: Sojakaarsen zijn veganistisch en bevatten geen dierlijke bijproducten. Ze zijn een diervriendelijke keuze voor mensen die een ethische levensstijl nastreven.

  6. Verbeterde Geurverspreiding: Sojawas heeft de eigenschap geuren beter vast te houden en gelijkmatiger te verspreiden dan paraffine, wat zorgt voor een aangenamere en consistente geurervaring.

Terwijl je geniet van de rustgevende gloed en heerlijke geuren van een sojakaars, kun je ook gerust zijn in de wetenschap dat je een gezondere keuze maakt voor zowel jezelf als het milieu.

Mijn kaarsen en geurkaarsen worden gemaakt van 100% soja was, om de heerlijke geur te krijgen gebruik ik 100%  essentiële oliën. Wat we er wel moeten bij vertellen is dat dergelijke kaarsen en geurkaarsen duurder zijn dan de gewone geurkaarsen. Maar door de langere brandtijd van de soja kaarsen compesenseert zich dat dan de gewone kaarsen die je sneller moet vervangen. De gewone kaarsen mogen dan goedkoper zijn, maar op termijn worden de gewone kaarsen duurder dan de soja kaarsen.

Benieuwd geworden naar onze soja was kaarsen en geurkaarsen? 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.