Wat zijn essentiële oliën?

Gepubliceerd op 9 april 2024 om 11:53

Essentiële olien zijn aromatische of geruige oliën. Deze worden gewonnen uit planten en vruchten door middel van een verfijnd proces. Elke olie heeft zijn eigen unieke geur/aroma. Omdat essentiële oliën uit de levenskracht van de plant worden gewonnen. Hebben ze een krachtige werking op het lichaam. Essentiële oliën worden ook vaak bij therapeuten gebruikt omwille van hun kracht op fysieke en mentaal vlak. Door hun vluchtige structuur kunnen ze snel het celmembraan van het lichaam bereiken, zo kunnen ze het bloed en weefsel bereiken en hun werking uitvoeren. 

 

Er zijn veel verschillende oliën, de apotheek verkoopt essentiële oliën, maar tegenwoordig zien we ze overal verschijnen. Maar Waarom zijn dan de een duurder dan de anderen?

Dit heeft te maken met hoeveel concentratie planten en bloemen die er nodig zijn om mililiters olië te produceren. Zo heb je voor 1 liter citroenolie 1500-3000 citroenen nodig. Zo zijn goedkope oliën vaak gemaakt van afvalproductie uit de sapindustrie en duurdere oliën word dan weer gemaakt uit de planten en bloemen die worden geteeld hiervoor. 

 

Dus des te meer planten er nodig zijn voor een olie te produceren, des te duurder ze worden. Maar des te beter de werking. 

Zo zijn goedkope oliën vaak aangevuld met water. 

Essentiele oliën bereiken na 22 seconden de hersenen. Na 2 minuten is olië waarneembaar in het bloed. Na 20 minuten hebben de moleculen elke cel bereikt.

 

Waarom gebruik ik enkel youngliving?

Wel, Young living is een gecertificeerd merk. Zij werken enkel samen met leveranciers die aan strenge kwaliteitscontroles worden onderworpen. Zo kunnen zij kwaliteit garanderen. Ik heb al enkele merken getest, ook die van de apotheek, De werking is hetzelfde enkel het duurt langer voor dat het zijn werking doet. Het grootte verschil is te zien in de diffuser. Voor deoliën van Young Living heb ja maar 5-max.7 druppels van nodig, de geur blijft urenlang hangen. 

Bij de oliën van een ander merk heb je meer druppels nodig in je diffuser, wat ervoor zorgt sneller nieuw aankopen, wat het op langere termijn duurder maakt. Maar de geur vervliegt ook heel snel. Waardoor het niet optimaal zijn werking kan doen.

 

Zijn de oliën van een ander merk dan slecht?

Nee, zeker niet. Het zit hem in de kwaliteit hoe de oliën worden geproduceerd. Bij Young living betaal je wat meer, maar je komt er heel lang mee toe. Toen wij begonnen met Young Living kochten wij een starterspakket aan. Deze bevat een diffuser en de nodige start oliën.Hier hebben wij meer dan een jaar mee gedaan. 

Raad ik andere oliën dan af?

Nee, je mag gebruiken, wat je wil maar wees je bewust van ingrediënten. Dus weet bij het zien van duurdere merken zoals Young living dat de olië veel planten nodig heeft om een olië te creeëren. 

 

Ben je benieuwd geworden naar onze oliën en producten met essentiële oliën ? Ondek ze snel!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.